FAQ

Wat zijn de bezorgkosten

De verzendkosten bedragen €5,95 per boeket. Mocht u een groot aantal boeketten willen verzenden naar 1 locatie kunt u contact opnemen met ons om te informeren naar de mogelijkheden. 

Onze brievenbusboeketten worden verzonden in een brievenbusverpakking. De verzendkosten per brievenbusboeket bedraagt €2,95.

Kan ik het boeket vandaag nog laten bezorgen?

Als de bestelling voor 17.30 uur binnen is wordt wordt het door jouw uitgekozen boeket dezelfde dag nog verzonden. Bij Post NL worden onze boeketten de eerstvolgende dag bezorgt. Op zondagen bezorgt Post NL niet.

Op welke dagen kan ik het boeket laten bezorgen?

U kunt zelf kiezen op welke dag u het boeket wilt laten bezorgen. In Nederland bezorgen wij de pakketten 6 keer per week van maandag t/m zaterdag. Mocht u willen bezorgen in het buitenland dan kan dit variëren vanwege de lokale bezorger, neem in dit geval contact op met de klantenservice. Indien u een brievenbuspakket besteld dan zal dit pakketje (indien u dit wenst) de volgende dag mee gaan met de post, met uitzondering van zaterdag en zondag en op weekend bestellingen voor maandag.

Hoe komt het boeket eruit te zien?

Wij van Decorum hanteren een “what you see is what you get” beleid. De boeketten worden op één centraal punt met de hand gebonden en daarom is de uitvoering ten allen tijde gelijk aan het boeket op de foto. Wel werken wij met bloemen van hoge kwaliteit. Onze kwekers doen hun uiterste best iedere dag het assortiment compleet te houden. Het kan wel gebeuren dat kwekers hun product niet goed genoeg vinden om in de boeketten te verwerken. Garantie is dat er met zekerheid een passende oplossing word gevonden met een mooi alternatief. 

Daarnaast zijn bloemen natuurlijke producten. Het kan daardoor voorkomen dat bloemen door een van onze kwekers wordt afgekeurd en wij moeten zoeken naar een alternatieve bloem. Op deze wijze kan het boeket alsnog dezelfde dag worden verstuurd. 

Wat kan ik doen als een bloem in het boeket slecht uitziet?

Bloemen zijn verse producten. Door dagelijkse aanvullingen van onze kwekers in het assortiment worden bloemen zo vers mogelijk gebonden. Wanneer een bloem slap hangt is dit erg vervelend, maar geen directe aanleiding om het boeket weg te gooien. Als u slechts de betreffende bloem uit het boeket kunt verwijderen en het restant van het boeket kunt laten staan, gaat u ook nog eens duurzaam om met bloemen. Wij zouden het daarnaast in dit geval erg op prijs stellen om ten minste drie foto's te ontvangen, waarop het boeket én de kapotte bloem goed te zien is, onder vermelding van uw toelichting. Vanzelfsprekend lossen wij dit probleem samen met u op.

Wat kan ik doen als er een bloem slap hangt?

Bijna bij al onze bloemen is slap hangen een teken dat de bloem is uitgedroogd. Uitdroging van bloemen kan twee oorzaken hebben, te weten: bloemen krijgen te weinig water of bloemen hebben teveel warmte gekregen. In beide gevallen kunt u de bloem redden door minimaal twee cm van de onderkant van de steel aan te snijden en direct op water te zetten. Daarmee creëert u een verse snijwond aan de onderkant van de bloemsteel en kan de bloem eenvoudiger vers water opnemen. Al na een aantal uur straalt de bloem weer. Blijft de bloem slap hangen dan zit er weinig leven meer in en kunt u deze het beste in de AGF container deponeren. Zo kunt u verder genieten van de overige bloemen in uw boeket. Laat om deze reden de bloemen nooit zonder water of in het directe zonlicht staan!

Waarom hangen tulpen slap?

Tulpen worden standaard vanuit de kweker behandelt met weinig water en droog vervoerd. Wanneer een tulp namelijk veel water krijgt groeit de tulp snel ver boven het blad uit, waardoor de sierwaarde van de traditionele tulp vervaagd. Bij ontvangst van uw bos tulpen snijd u de tulpen aan, vul de tulpenvaas met 2cm vers water en zet de tulpen in deze vaas. U zult zien dat de tulpen binnen het uur weer helemaal opbloeien. Een tulp heeft namelijk de eigenschap enorm snel water tot zich te nemen. Schenk daarom nooit meer dan 2cm water in uw tulpenvaas en wacht met bijvullen tot de tulpen weer droog staan.