Flowers by Decorum

De prachtige boeketten van Flowers by Decorum worden de mooiste bloemen gebruikt. Met bijna 30 bloemenkwekers zorgen wij voor een hoogwaardig en vooraanstaand bloemenassortiment. Uit dit assortiment wordt door de kwekers per seizoen een bloemenselectie gemaakt waarvan uiteindelijk de boeketten voor Flowers by Decorum worden aangeboden. Onze bloemist gaat vervolgens met onze bloemen de mooiste boeketten van Nederland produceren.

Bloemen dagvers van de kweker

Om de onze kwaliteit bloemen zo lang mogelijk hoog te houden worden bloemen door onze kwekers dagvers geleverd. Decorumkwaliteit onderscheidt zich niet alleen in dagverse bloemen. Onze bloemen zijn namelijk van de enige kwaliteit van Nederland dat boven de hoogste kwaliteitsnormen gaat.

Het proces voor de hoogste kwaliteitsstandaard begint bij onze kwekers of leden van Decorum. Om lid te zijn van telersvereniging Decorum moeten onze kwekers continu laten zien dat zij volgens deze kwaliteitsstandaard kunnen produceren. De hoogste kwaliteit bloemen die zij produceren wordt verkocht onder 'Decorum-kwaliteit'. Decorum kwaliteit komt tot stand door vergelijken met overige kwaliteit op basis van steeldikte en kopgrootte van de bloem, noviteiten in de bloemenbranche en duurzaamheid.

Duurzaamheid zit in onze genen

Wij vinden als kwekerscollectief dat duurzame bloemen steeds belangrijker worden. Duurzaamheid zit hem niet alleen in de manier van telen en duurzame gewasbescherming, maar met name op sociaal vlak is er veel op duurzaamheid te winnen. Er zijn steeds meer instanties die zich gelukkig bezig houden met het vergroenen van de sector. Onze kwekers zijn lid van deze instanties en laten zich regelmatig certificeren op gebied van duurzaamheid. Niet alleen zijn de bloemen van de hoogste kwaliteit. Ook beschikt iedere kweker met Decorumcertificaat over diverse kwaliteits- en duurzaamheidskeurmerken, zoals: 

MPS-A – MPS laat zien hoe onze kweker scoort op het gebruik van bestrijdingsmiddelen bij de bloementeelt en of duurzame teeltwijze wordt gehandhaafd. Hierin wordt gecontroleerd of afval op correcte wijze wordt gescheiden, op welke wijze energie wordt opgewekt en in welke mate duurzame bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

MPS-GAP -  Kwekers met MPS-A kunnen zich aanmelden voor MPS-GAP. Hierin wordt controleert op hygiëne en veiligheid. Er wordt met name gecontroleerd hoe het machine-onderhoud word bijgehouden en hoe men met pesticiden omgaat.

MPS-SQ – Dit MPS keurmerk is additioneel op een MPS-A, B of C keurmerk. In deze staat ‘SQ’ voor ‘socially qualified’. De eisen die dit keurmerk stelt zijn gebaseerd op arbeidsomstandigheden, veiligheid en gezondheid van menselijke krachten.  

MPS-GRASP – Goed voor onze mensen zorgen is zo vanzelfsprekend dat dit thema niet eens bij ons opkomt. Om te laten zien dat wij om onze mensen geven voldoen we graag aan alle vereisten van deze internationale sociale bedrijfsvoering.

Samen staan wij sterk

Één van onze drijfveren is dat wij door samenwerking als collectief onze kwaliteit hoog kunnen houden. Dat doen kwekers van Decorum door gezamenlijk ervaringen uit te wisselen en onderling informatie te delen over innovaties op gebied van veredeling waarin regelmatig nieuwe rassen van diverse bloemen worden geïntroduceerd. Door ervaringen te delen, elkaar scherp te houden op noviteiten op gebied van duurzaamheid en innovaties in de markt staat Decorum als kwekerscollectief samen sterk en houden we daarmee onze kwaliteit top!

Duurzaam in de vaas

Uiteraard is het heel erg belangrijk om de bloemen op de juiste manier op de vaas te zetten. Onze bloemen blijven het langst mooi als je ze flink schuin afsnijdt, de onderste bladeren verwijdert, de schone vaas voor ca. 3/4 vult met schoon water en daar ook bloemenvoeding aan toevoegt. Ververs het water regelmatig. Je hoeft dan geen nieuwe voeding toe te voegen. Zorg er ook voor dat de bloemen niet in de volle zon staan, niet op een tochtige plek en ook niet te dicht bij een gevulde fruitschaal. Bloemen die na verloop van tijd minder mooi worden kun je gewoon verwijderen en je boeket herschikken. Zo kun je nog langer van je boeket genieten.